Opplevelser i Hamar

Vikingskipet Hotell og Vandrerhjem ligger kun et steinkast unna byen, hvor det er mange spennende attraksjoner. Besøk strandpromenaden, Koigen og Domkirkeodden, eller bruk noen timer med familien i Domkirkeodden klatrepark!

Mjøsfronten

Mjøsfronten skal være for alle! Her finner du matservering og samlingspunkter for alle aldersgrupper. Det er lagt til rette for aktiviteter både på land og på vann, men også områder hvor du bare kan «være». Slapp av i en hengekøye, prøv en matbit fra en av foodtruck’ene, test ut en vannsportaktivitet, eller ta en treningsøkt!

Vis hjemmeside

Vikingskipet

Vikingskipet er vår nærmeste nabo, og huser hvert år en mengde spennende arrangementer. Alt fra idrett og konkurranser til hundeshow, antikkmesse og The Gathering finner sted i Vikingskipet. Bor du hos oss er det kun en kort spasertur til hallen!

Vis hjemmeside

Budor

Budor Skianlegg er gøy for både små og store. Her kan du trygt la barna boltre seg på ski eller kjelke. Anlegget er et av få med egen kjelkenedfart. Nederst i bakken er det et koselig, tilrettelagt område hvor hele familien kan kose seg foran grillen eller rundt akebakken med eget transportbånd, spesielt egnet for de aller minste.

Vis hjemmeside

Domkirkeodden

Et av Norges største middelaldermuseer som formidler historien fra vikingtiden, middelalderen, og frem til i dag. Domkirkeruinene, med sitt vernebygg i glass, er hovedattraksjonen på museet. Friluftsmuseet ved Mjøsa inneholder over 60 antikvariske bygninger fra Hedmarksbygdene. Årlig arrangeres det middelalderfestival på museumsområdet. Her kan du lukte, smake, høre, se og ta på middelalderen.

Vis hjemmeside

Sykkeltur langs Mjøsa

Ta med familie eller venner på en rolig sykkeltur langs Mjøsas kanter. Rolige omgivelser kombinert med populære strender gir en god blanding av opplevelser. Det er mange fine plasser på veien der dere kan spise medbrakt niste, eller for eksempel grille. Volleyballbane, basketballbane og skatepark gjør Koigen til et attraktivt tilbud for de aktive.

CC stadion

CC stadion er det største kjøpesentret i Hamar, og har over 80 butikker. Det nyoppussede kjøpesenteret har mange spennende butikker til folk i alle aldre, samt kafeer og restauranter. Det er gode shoppingmuligheter, i tillegg til muligheten for å ta seg en matbit.

Vis hjemmeside

Skibladner

DS Skibladner, Norges eldste skip i drift og eneste gjenværende hjuldamper har siden 1856 vært i fart på Mjøsa. En ekte dampmaskin med et særpreget interiør bringer deg tilbake til en svunnen tid. 

Vis hjemmeside

Domkirkeodden klatrepark

Langs Mjøsas bredder ligger Domkirkeodden klatrepark. Med en historisk utsikt er dette et fint sted å lære om middelalderen samtidig som man kan ta med barna på noe morsomt. Med ulike vanskelighetsgrader på løypene er dette en utfordrende aktivitet for både store og små.

Vis hjemmeside

Kirsten Flagstad museum

Få et innblikk i Kirsten Flagstads liv på Hamar. Som internasjonal operastjerne var hun store deler av sitt liv på reise, med hotellrom som sitt hjem. Desto større ble behovet for å kjenne at hun hadde røttene sine et sted. Og som sitt sted valgte hun fødebyen Hamar. 

Vis hjemmeside