Ny og Ne Spiseri

Stasjonen Spiseri er et sted for god, tradisjonsrik mat – både for våre gjester og lokalbefolkningen. Nyt maten foran peisen eller ved et bord med utsikt til toget som går forbi. Hos oss kan du senke skuldrene og slappe av i en uformell atmosfære.

Vi serverer alt fra den enkle kaffekoppen til en full 3-retters middag. Noen av gjestenes favoritter er ciabatta med kylling og bacon, stekt flesk med kålstuing, fersk vaffel med G35 og våre hjemmelagde supper med dagfersk focaccia. 

Meny

Ferske vafler, hjemmebakte kaker, rundstykker, baguetter, hvetebakst og wienerbrød er noe av vårt utvalg til deg som gjest. Vår bestselger er ciabatta med kylling, bacon og aioli og mange gjester har sitt faste møtested hos oss. Vi har alltid nykvernet kaffe, har espressomaskin og GRATIS påfyll av kaffe.

Vårt spiseri har en uformell atmosfære med variasjoner og størrelser på rettene som passer alle. Hverdag eller fest – vi har retter for hele familien. Skal du ha selskap dekker vi gjerne opp og lager en tapasbuffet med lokalt tilsnitt eller serverer dere en 3-retters middag gjerne basert på lokale råvarer med tilhørende drikke.

Se meny

Catering – fra enkle rundstykker til omfangrik tapas! 

Vår tradisjonelle kyllinggryte med ris, salat og ferskt focacciabrød er gjennom mange år vår bestselger fra vår cateringmeny. Tradisjonelle rundstykker, baguetter og vafler er noe av det du og finner på vår meny.

Du kan og bestille våre tradisjons- og lokalmatretter som catering. Vi har og sesongbasert tilbud av koldtbord, sommertapas og julemat på vår meny for periodevis bestilling. 

Bestill levering dit du ønsker eller vi gjør det klart her på Stasjonen for henting med egen bil. Alt på menyen tilberedes daglig med basis i ferske brødvarer og friske råvarer.

Take-away

Vår tradisjons- og lokalmat, våre veganretter og alt annet på vår meny kan du bestille som takeaway. Bestill for hjemmelevering, overtidsmat eller mat på din reise. Rettene hentes her på Stasjonen eller vi leverer periodevis direkte hjem til deg via bestilling/levering av vår samarbeidspartner Delivia  eller ved personlig utkjøring. 

Spesialiteter

Noe om de spesielle tingene Stasjonen gjør, for eksmpel komletorsdag og vaffelhjerter. Serverer tradisjonsmat- flesk, kjøttkaker, fisk, komle. 

Komle

Vestlandsretten komle serveres alltid første torsdag i måneder med R, og serveres fra kl 14.00 – 19.00. Reserver gjerne bord eller retten som take away i vår nettportal.

Vaffel til folket

Helt siden verten sjøl Geir som fattig student solgte vafler på toppen av Lysgårdsbakkene før OL i 1994 har han hatt hjerte for gode vafler. Dermed serverer vi nå selvsagt byens beste vafler lagd med wilfas beste hjern med 6 hjerter, sjel og kjærlighet her på Stasjonen.

Vaffelfilm – link til vaffelsiden.  

Vaffel – kjærlighet i hvert hjerte

Kjøttkaker og stekt flesk

Man får jo ikke skikkelig mat noen plass mer – er et uttrykk de eldre Gudbrandsdøler kan komme med. Vi har tatt opp arven etter tradisjonelle Dølaheimen, Bøndenes hus, Bjørns kro og Marche – spisesteder med tradisjonelle retter der poteter, brun saus og kålstuing sto på menyen. Med Anna og Ewa på kjøkkenet holdes tradisjonene i hevd og du kan få skikkelig hjemmelaget mat

Tradisjonsmat med historie