Hamar Olympiske Anlegg, Vikingskipet

Vikingskipet er et av Norges største og mest benyttede arrangementshaller. Det ble bygget som skøytehall for OL i 1994 og er i dag en moderne flerbrukshall med spennende arkitektur. Her avholdes internasjonale og nasjonale skøytemesterskap, messer, konserter, utstillinger og så videre.

Kirsten Flagstadmuseet

Den verdenskjente operasangerinnen Kirsten Flagstad har sitt eget museum på Hamar. Museet er etablert i huset hvor hun ble født: Strandstuen. Museet huser i dag en stor samling bestående av private gjenstander, rekvisitter, kostymer, plater, fotografier og annet materiale som knytter seg til Kirsten Flagstads navn.

Ankerskogen svømmehall 

Nye Ankerskogen Svømmehall ble gjenåpnet i 2014 og har 2112 kvm med vannoverflate. Innendørs basseng på 25x50 meter, treningsbasseng på 25 meter, egen familieavdeling med sklier, boblebad og stupetårn med avsatser fra 1 til 10 meter. For de over 18 år finnes det en velværeavdeling med fasiliteter både ute og inne. Det er også alkoholservering for de som vil ha noe ekstra å kose seg med. I tillegg finner du café, og treningssenter i samme bygg.

Budor

Budor tilbyr opplevelser hele året. Blant aktivitetsmulighetene kan nevnes ski (langrenn eller alpint), riding, kanefart, kjelkeaking m.m.

Tangen Dyrepark

Tangen Dyrepark ligger ca. 25 km fra Hamar. Blant de mer eksotiske beboerne her kan nevnes Mara, ape, slange, sebra og kamel. Mulighet for matservering i tillegg til grillplass hvor man kan medbringe egen mat.

Bor du hos oss mellom 1.juni og 1.september får du rabatt på inngangsbilletten. Familie på 2 voksne og 2 barn kr 500,- eller 2 voksne og 3 barn kr 600,-.

Snilsberg Familiepark

 Midt mellom Hamar og Lillehammer finner du Snilsberg Familiepark. Her kan barna leke og kose seg blant geiter, lam, villsvin og ponnier. Snilsberg Familiepark er åpen lørdag, søndag og helligdager fra 7. mai til 18. juni. Fra 19. juni åpent alle dager til 13. august (11.00 – 17.00).

Hedmarksmuseet & Domkirkeodden

 Middelaldermuseum med ruinene av Hamars gamle domkirke vernet under «Glasskatedralen Hamardomen». Her kan du oppleve gregoriansk sang, spennende omvisninger, berømt arkitektur og årlig Middelalderfestival.

D/S Skibladner

 Skibladner er verdens eldste hjuldamper som fortsatt er i drift. Hjuldamperen har gått langs Mjøsa siden 1856. Ombord kan du oppleve det vakre landskapet langs Mjøsa, samtidig som du får sett dampmaskinen og skovlene i drift på nært hold. Tradisjonsrik mat som laks og jordbær serveres ombord.

 

 

Norsk Jernbanemuseum

Norsk Jernbanemuseum er Norges nasjonale jernbanemuseum. Hovedutstillingen «På sporet av reisen» gir et innblikk i norsk samfunnsutvikling på 1800 og 1900-tallet. Museet består også av en museumspark, med lokomotiv og vognhaller, samt stasjonsbygninger.

Hamar Vandrerhjem er vertskap for den flotte og verneverdige Restaurantvogna Kari-Sofie på museumsområdet. Denne har vi oppkalt etter Norges første kvinnelige konduktør. Her har vi servering av kaffe, påsmurte smørbrød, vafler, is og drikke i sommerperioden juni – august.

Bor du hos oss i perioden 1. juni til 1. september får du en gratis inngang for et familiemedlem ved minimum 4 personer.

Nye Prøysenhuset

Prøysenhuset er et nasjonalt kulturhus og museum, hvor du finner blant annet husmannsplassen hvor Alf Prøysen ble født. Prøysenhuset er helårsåpent, og de har også en museumsbutikk og kafé. Det nye prøysenhuset ble åpnet i 2014.

Hamar OL-Amfi, Nordlyshallen

Nordlyshallen ble brukt til kunstløp og kortbaneløp under OL i 1994. I dag brukes hallen til ishockey, kunstløp og andre både små og store arrangementer.