Lger brød til gjestene hver dag.
«Mer kortreist blir det neppe!» sier Reidun Nordmo og Marion Stensåsen på Hamar Vandrerhjem Vikingskipet, og holder fram overnattingsstedets rykende ferske brød.

Overnattingsgjestene våre legger veldig raskt merke til at de ikke får servert kjøpebrød. Og de som står opp tidligst opplever at brødet fortsatt er veldig varmt. Responsen er selvsagt veldig bra, sier resepsjonsansvarlig hos Hamar Vandrerhjem Vikingskipet, Marion Stensåsen. Kjøkkenvakt Reidun Nordmo må av og til ta sin tørn og bake brød og rundstykker på natta for gjestene.

«Vi startet med dette for å skille oss litt ut fra de andre overnattingsstedene. Alle gjestene våre skal få nybakt brød som er laget på vårt eget kjøkken om morgenen. Og de som spør Ole (vert Ole Røhnebæk) om oppskriften, får høre at det er en oppskrift fra «bæssmor». Hvems «bæssmor» det er snakk om, vites imidlertid ikke, sier Stensåsen og smiler.

Mottakelsen har vært så bra at nå vurderer overnattingsstedet å utvide sortimentet av i-hus-produserte bakervarer.

Og vi tar med at det på et år er det brukt hele 3,5 tonn mel på kjøkkenet.